Üniversite Onaylı
E-Devlet Onaylı
Online Sınav
00Gün - 08Saat - 58dk. - 31sn.
Genel
Topraksız tarım, hidroponik tarım olarak da adlandırılan bir sistemdir. Hollanda ve İsrail’in öncülüğünü yaptığı bu yenilikçi tarım modeli, toprak sorunlarına alternatif bir çözümdür. Bu yöntemin uygulanması ve sürdürülebilirliğinin sağlanması için verilen topraksız tarım eğitimi, tarımsal üretimde verimliliğe katkıda bulunur.
Eğitim İçeriği
Topraksız tarım kursu, topraksız tarım metodu hakkında teorik bilgi sağlayan eğitim programıdır. Eğitim programıyla amaçlanan, katılımcıların topraksız yetiştirme sistemlerine vakıf olmalarını sağlamaktır. Bir tarım modeli olan topraksız tarımın tüm detaylarının aktarıldığı kurs programının sonunda, katılımcılara tarım alanında profesyonel olarak çalışmayı destekleyen sertifika verilir.
Tarım eğitimleri uzaktan eğitim modelinde de düzenlenebilir. Topraksız tarım eğitimi de online olarak verilir. Online eğitim programı, şu avantajları sağlayarak eğitimde fırsat eşitliği oluşturur:
Topraksız tarım eğitim programı kapsamında online modüller ile bireylerin topraksız tarım uygulamalarına ilişkin temel bilgiler edinmeleri sağlanır. Eğitim içeriği şöyledir:
Detaylandırılan konu başlıkları sayesinde katılımcılar; topraksız tarım şekilleri, kullanılan materyaller, besin solüsyonları gibi konular hakkında kapsamlı bilgi edinmiş olurlar.
Topraksız tarım eğitimi, doğru yöntemleri kullanarak tarım uygulamaları yapmak ve bilinçli yatırım yapmak için zemin oluşturur. Eğitim sonunda kursiyerler;
Bireyler eğitim programı sonunda topraksız tarım proje örnekleri inceleme veya bu alanda tarımsal üretim yapma fırsatı bulabilirler.
İş Olanakları
Topraksız tarım eğitimi alan kişiler, tarım alanında faaliyet gösteren işletmeler bünyesinde veya kendi arazilerinde topraksız tarım yapabilirler. Topraksız tarım kontrollü yetiştiricilik eğitimi sonunda profesyonel danışmanlık hizmeti verilmesi veya bu alana yatırım yapılması mümkündür.
Kimler Katılabilir?
Topraksız tarım nasıl yapılır sorusunun detaylıca yanıtlandığı kurs programı,18 yaşını tamamlamış olup okuryazar herkesin katılımına açıktır. Kursa daha çok bu yenilikçi üretim modeline yatırım yapmak isteyenler ile çiftçiler katılırlar.
Nasıl Katılırım?
Paketlemeci kurs programına yalnızca iki adımda kayıt oluşturmak mümkün. Kayıt olma ve eğitime erişim süreci şöyle ilerler:
Sertifikasyon
Sertifika, üzerinde üniversite onayı bulunan ve bu onay sayesinde e devlette sorgulanabilen kurs bitirme belgesidir. Kursiyerin, topraksız yetiştirme sistemi ile üretim yapabilecek donanıma sahip olduğunu gösterir. Üniversite onaylı kurs bitirme sertifikası alma süreci şöyledir:
Kursiyerler, almaya hak kazandıkları sertifikayı e devlet üzerinden sorgulayabilirler.
Eğitim programının sonunda verilen paketlemeci sertifikası, e-devlet üzerinden sorgulanabilen yasal bir evraktır. Bireyin, toprağa ihtiyaç duymadan bitki üretimi yapmanın püf noktalarına vakıf olduğunun ispatı niteliğindedir. Milli Eğitim Temel Kanunu gereği iş yerleri tarafından özlük dosyasına dahil edilebilir.
Sertifika Geçerliliği
Topraksız tarım eğitiminin sonunda gerçekleştirilen online sınavda başarılı olanlara üniversite onaylı sertifika verilir. Üniversite bir yükseköğrenim kurumudur. Bu nedenle sertifikanın üzerinde üniversitenin onayının bulunması, sertifikaya resmi evrak niteliği kazandırır. Üniversite onaylı sertifika ömür boyu geçerlidir.
Ömür Boyu Erişim
Ücretsiz Egzersiz Dosyaları
Mobil, Tablet ve TV'den Erişim
Üniversite Onaylı Sertifika
19 Yıllık Deneyim