Üniversite Onaylı
E-Devlet Onaylı
Online Sınav
00Gün - 08Saat - 58dk. - 31sn.
Genel
Tıbbi mümessillik, doktorlara ve eczacılara ilaç tanıtımı yapan meslek elemanlarıdır. İlaç mümessilliği olarak da bilinen mesleğin başarıyla icra edilmesi, etkili iletişim tekniklerine ve ilaç terminolojisine vakıf olunmasına bağlıdır. İlaç mümessili olarak çalışmak isteyen kişilerin, tıbbi mümessillik eğitimi kurs programı kapsamında verilen sertifikaya sahip olmaları avantaj sağlar.
Eğitim İçeriği
İlaç mümessilliği eğitimi meslek edindirme kurslarından biridir. Tıbbi mümessillik eğitimi olarak da adlandırılır. Eğitim programıyla amaçlanan, bireylerin tıbbi mümessillik hakkında genel bilgiye sahip olmalarını sağlamaktır. Sağlık sektörünün yükselen mesleğini icra etmek için gereken donanıma sahip olmayı sağlayan kurs, aynı zamanda üniversite onaylı sertifika da kazandırır.
Uzaktan eğitim programı, şu avantajları sağlayarak eğitimde fırsat eşitliği oluşturur:
İlaç mümessilliği eğitim programı kapsamında sağlık sektörü, meslek etiği kuralları, iş tanımı ve ilaç terminolojisi hakkında bilgi aktarılır. Bireylerin ilaç sektöründe mümessillik yapmak için bilgi ve beceri kazanmalarını sağlayan eğitim içeriği şöyledir:
• Tıbbi Mümessillik İçin Gerekli Yönetmelik ve Kurallar
• İlaç Terminolojisi
• Tıbbi Mümessillerin Görevleri
• Tıbbi Mümessillerin İlaç Firmaları ile Olan Çalışmaları
• Temel Anatomi
• Genel Farmakoloji
• Eczacılıkta Kullanılan Temel Malzemeler
• Eczacılıkta Kullanılan Preparatlar
• Tıbbi Etik
• İlacın Evrimi
• İlaç Sektöründe Satış Teknikleri
• İletişim Teknikleri
İlaç mümessilliği eğitimi ve eğitim sonunda kazanılan sertifika, bireylerin tıbbi mümessil olarak çalışmaları için yasal altyapıyı oluşturmuş olur. Eğitim, kursiyerlerin;
İlaç mümessilliği eğitimi sonunda kazanılan bu bilgiler, bireylerin sertifika almasına ve sertifikayı sektörde kullanabilmesine ortam hazırlamış olur. Tıbbi mümessiller, ilaç mümesilliği kurs sürecinde öğrendikleri bilgilerle doktorların doğru etkin maddeleri içeren ilaçları hastalarına reçete etmelerine de katkıda bulunmuş olurlar.
İş Olanakları
Tıbbi mümessiller esasında anlatım yeteneği yüksek satış elemanlarıdır. Satış elemanlarından en önemli farkları farmakoloji ve temel sağlık bilgisine sahip olup sağlık profesyonelleriyle etkili iletişim kurabilmeleridir. İlaç mümessilleri sahip oldukları bu bilgi ve becerilerle;
Kimler Katılabilir?
İlaç mümessilliği eğitim programına katılmak için öncelikli iki koşul vardır: 18 yaşını tamamlamış olmak, okuryazar olmak. Kursiyerlerin işin riskleri konusunda bilinçli olmaları da önem taşır. En az lise mezunu olmak ve düzgün diksiyona, yüksek motivasyona ve ikna tekniklerine vakıf olmak eğitim sonrasında istihdam şansını artıran özelliklerdir.
Nasıl Katılırım?
Sertifika programına yalnızca iki adımda kayıt oluşturabilirsiniz. Kayıt olma ve eğitime erişim süreci şöyle ilerler:
Sertifikasyon
Sertifika, üzerinde üniversite onayı bulunan ve bu onay sayesinde e devlette sorgulanabilen kurs bitirme belgesidir. Kursiyerin, ders içeriklerini başarıyla tamamladığını gösterir. Sertifika alma süreci şöyledir:
Sertifika almaya hak kazanan kursiyerler, e devlet üzerinden sorgulama yapabilirler.
Kurs bitirme sertifikası e devlet üzerinden sorgulanabilen yasal bir evraktır. Bireyin, sağlık sektörü ve tıbbi mümessillik ile ilgili temel bilgilere sahip olduğunun ispatı niteliğindedir. İlaç mümessilliği sertifikası alan bireyler, ilaç sektöründe mesleği icra edebilir ve edindikleri sağlık bilgilerini profesyonel olarak kullanabilirler.
Sertifika Geçerliliği
Eğitim sonunda gerçekleştirilen online sınavda başarılı olanlara üniversite onaylı sertifika verilir. Üniversite bir yükseköğrenim kurumudur. Bu nedenle sertifikanın üzerinde üniversitenin onayının bulunması, sertifikaya resmi evrak niteliği kazandırır. Üniversite onaylı tıbbi mümessillik sertifikası ömür boyu geçerlidir.
Ömür Boyu Erişim
Ücretsiz Egzersiz Dosyaları
Mobil, Tablet ve TV'den Erişim
Üniversite Onaylı Sertifika
19 Yıllık Deneyim