Üniversite Onaylı
E-Devlet Onaylı
Online Sınav
00Gün - 08Saat - 58dk. - 31sn.
Genel
Bilişsel davranışçı terapi bilimsel olarak kabul gören en etkili terapi yöntemidir. Bu psikoterapi ekolünde, danışanların olumsuz veya çarpık düşünce kalıplarına farkındalık geliştirmesini sağlamaya yönelik terapi uygulanır. Ruh sağlığı uzmanlarının bilişsel davranışçı terapide uzmanlaşabilmeleri için eğitim almaları gerekir. BDT eğitimi, temel bilişsel ve davranışçı tekniklere ilişkin teorik bilgilerin kavranmasını sağlar.
Eğitim İçeriği
BDT eğitimi, psikoloji alanında yetkin bireylerin BDT uygulamalarını yürütme becerisi kazanmasını sağlayan bir kurs programıdır. Bilişsel davranışçı terapi eğitiminde katılımcıların, bilişsel davranış ve bilişsel öğrenme süreçlerini kavrayarak BDT yönelimli terapi uygulama yetisine sahip olmaları amaçlanır. BDT uygulayıcı eğitimi olarak da adlandırılan eğitim programının sonunda katılımcılara üniversite onaylı sertifika verilir.
Online olarak düzenlenen bilişsel davranışçı terapi eğitimi, şu avantajları sağlayarak eğitimde fırsat eşitliği oluşturur:
Davranışçı terapilerin nasıl uygulanması gerektiğine odaklanan BDT eğitimi içeriği şöyledir:
Eğitimin içeriği geniş kapsamlıdır. Bu sayede katılımcılar, danışanlarının günlük hayatta karşılaştığı ruhsal sorunlar, yeme bozuklukları, yaygın anksiyete bozukluğu, panik bozukluk gibi sorunlarda bilişsel davranışçı terapi uygulayabilirler.
Bilişsel davranışçı terapi eğitimi online sertifika programı, kazandırdığı bilgiler ve sertifika ile bilişsel davranışçı tekniklerin nasıl uygulanabileceğini kavramayı sağlar. Eğitim süreci sonlandığında kursiyerler;
BDT kurs programına katılan uzmanlar, sahip oldukları bilgileri psikoterapinin uygulandığı her yerde kullanabilirler.
İş Olanakları
BDT eğitimini alanlar ruh sağlığı uzmanlarıdır. Ruh sağlığı uzmanları, ruh sağlığı ve psikiyatri merkezleri başta olmak üzere;
BDT uygulayıcıların çalışma alanları ise özgül fobi, sosyal anksiyete bozukluğu, yeme bozukluğu gibi ruhsal sorunlardır.
Kimler Katılabilir?
Bilişsel davranışçı terapi eğitimine isteyen herkes katılabilir. Nitekim eğitim programına ebeveynler de talep gösterip katılım sağlayabilmektedir. Bununla birlikte sertifika alabilmek ve sertifika ile terapi uygulayabilme yetkisini profesyonel olarak kullanmak için şu iki koşulu sağlamak gereklidir:
Bilişsel davranışçı terapi eğitiminde katılımcıların profili şöyledir:
Bilişsel davranışçı terapi, hassasiyet gösterilmesi gereken bir danışmanlık hizmetidir. Bu nedenle uygulayıcı olmak isteyen ruh sağlığı profesyonellerinin, etkili iletişim becerilerine ve empati becerisine sahip olup önyargıdan ve kin tutmaktan uzak olmaları önem taşır.
Nasıl Katılırım?
Online BDT eğitimi sertifika programına yalnızca iki adımda kayıt oluşturabilirsiniz. Kayıt olma ve eğitime erişim süreci şöyle ilerler:
Sertifikasyon
Sertifika, üzerinde üniversite onayı bulunan ve bu onay sayesinde e devlette sorgulanabilen kurs bitirme belgesidir. Kursiyerin, BDT eğitim programını başarıyla tamamladığını gösterir. Üniversite onaylı BDT sertifikası alma süreci şöyledir:
Kursiyerler, almaya hak kazandıkları sertifikayı e-devlet üzerinden sorgulayabilirler.
BDT sertifikası e-devlet üzerinden sorgulanabilen yasal bir evraktır. Bireyin, bilişsel davranışçı terapi tekniklerini uygulayabilecek donanıma sahip olduğunun ispatı niteliğindedir. Milli Eğitim Temel Kanunu gereği iş yerleri tarafından özlük dosyasına dahil edilebilir. Bilişsel davranışçı terapi kurs bitirme sertifikası alanlar, özel sektörde ruh sağlığı alanında bu psikoterapi ekolünden yararlanabilirler.
Sertifika Geçerliliği
Eğitim sonunda gerçekleştirilen online sınavda başarılı olanlara üniversite onaylı sertifika verilir. Üniversite bir yükseköğrenim kurumudur. Bu nedenle sertifikanın üzerinde üniversitenin onayının bulunması, sertifikaya resmi evrak niteliği kazandırır. Üniversite onaylı sertifika ömür boyu geçerlidir.
Ömür Boyu Erişim
Ücretsiz Egzersiz Dosyaları
Mobil, Tablet ve TV'den Erişim
Üniversite Onaylı Sertifika
19 Yıllık Deneyim