Üniversite Onaylı
E-Devlet Onaylı
Online Sınav
00Gün - 08Saat - 58dk. - 31sn.
Genel
6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu, İş yerlerinde Acil Durum Hakkında Yönetmelik ve Binaların Yangından Korunması Hakkındaki Yönetmelik uyarınca, iş yerlerinde personellerin temel yangın eğitimi almaları gereklidir. Yangın eğitimi veya yangın söndürme eğitimi olarak adlandırılan bu eğitimi, yalnızca eğitici eğitimi almış bireyler verebilirler. Yangın eğitici eğitimi, Vektörel Grup bünyesinde verilen eğitmenlik eğitimlerinden biridir.
Eğitim İçeriği
Yangın eğitici eğitimi, üniversite iş birliği ile düzenlenen eğitmenlik programıdır. Eğitim programıyla amaçlanan yangın eğitmeni yetiştirmektir. Yangın söndürme eğitici eğitimi olarak da adlandırılan kurs programının sonunda, istihdamı destekleyen sertifika verilir.
Online yangın eğitici eğitimi, şu avantajları sağlayarak eğitimde fırsat eşitliği oluşturur:
Eğitim müfredatı ilgili yönetmeliklere uygun biçimde, alanında uzman kişilerce hazırlanmıştır. Konu başlıkları genel hatlarıyla şöyledir:
Kapsamlı eğitim sayesinde katılımcılar, yangın eğitimi verebilecek donanıma sahip olurlar.
Kurs programı, profesyonel olarak yangın eğitimi vermek için yasal altyapı oluşturur. Kursiyerler eğitim sürecinde temel yanma ve yangın bilgisine sahip olurlar. Ayrıca yönetmelik uygulamaların neler olduğunu, söndürme maddeleri ve yangın söndürmede kullanılan malzemelerin neler olduğunu öğrenmiş olurlar. Bu sayede eğitim sonunda temel yangın eğitimi vermenin yanı sıra;
Eğitimin en önemli kazanımı sertifikaya sahip olunmasıdır.
İş Olanakları
Yangın eğitici eğitimi sayesinde kazanılan sertifika yangın eğitmenliği yaparak, yangın önleme, söndürme ve kurtarma tekniklerini öğretebilirler. Bu alanda kendini geliştirenler özel sektörde yangın raporlama hizmeti verebilirler. Farklı koşulları da sağlamaları halinde halk eğitim merkezlerinde eğitici eğitmen olarak görev yapabilirler.
Kimler Katılabilir?
1 günlük genel yangın eğitimlerini verebilecek yetkinliğe sahip yangın eğiticisi yetiştiren kurs programına katılmak için birtakım koşulları karşılamak gereklidir. Kurs programına;
Nasıl Katılırım?
Yangın eğitmenliği eğitimi sertifika programı için yalnızca üç adımda kayıt oluşturmak mümkün. Kayıt olma ve eğitime erişim süreci şöyle ilerler:
Sertifikasyon
Yangın eğitici sertifikası, üzerinde üniversite onayı bulunan ve bu onay sayesinde e devlette sorgulanabilen kurs bitirme belgesidir. Kursiyerin, eğitmenlik eğitimi aldığını gösterir. Üniversite onaylı kurs bitirme sertifikası alma süreci şöyledir:
Kursiyerler, almaya hak kazandıkları sertifikayı e devlet üzerinden sorgulayabilirler.
Eğitim programının sonunda verilen yangın eğitici eğitimi belgesi, e-devlet üzerinden sorgulanabilen yasal bir evraktır. Bireyin, yangın eğitimi verebileceğinin ispatı niteliğindedir. Milli Eğitim Temel Kanunu gereği iş yerleri tarafından özlük dosyasına dahil edilebilir.
Sertifika Geçerliliği
Eğitim sonunda gerçekleştirilen online sınavda başarılı olanlara üniversite onaylı sertifika verilir. Üniversite bir yükseköğrenim kurumudur. Bu nedenle sertifikanın üzerinde üniversitenin onayının bulunması, sertifikaya resmi evrak niteliği kazandırır. Üniversite onaylı yangın eğitici eğitimi sertifikası ömür boyu geçerlidir.
Ömür Boyu Erişim
Ücretsiz Egzersiz Dosyaları
Mobil, Tablet ve TV'den Erişim
Üniversite Onaylı Sertifika
19 Yıllık Deneyim