Üniversite Onaylı
E-Devlet Onaylı
Online Sınav
00Gün - 08Saat - 58dk. - 31sn.
Genel
Robotik kodlama, robotun kodları yazma sürecini ifade eder. Okul öncesi yaş grubu itibarıyla çocuk ve yetişkin herkes robotik kodlama eğitimi alabilir. Müfredata dahil edilen bu eğitimi, yalnızca robotik kodlama eğitmen eğitimi sertifikasına sahip olan bireyler verebilirler. Robotik kodlama eğitici eğitimi, Vektörel Grup bünyesinde de verilir.
Eğitim İçeriği
Robotik kodlama eğitmen eğitimi, eğitimcilerin kodlama ve robotik alanında uzmanlaşarak eğitim verebilmesini sağlayan kurs programıdır. Eğitimcilerin kişisel ve teknolojik gelişimine de katkıda bulunan eğitici eğitimi sonunda katılımcılara üniversite onaylı sertifika verilir.
Robotik kodlama eğitmen eğitimi, uzaktan eğitim modelinde de düzenlenir. Online eğitim programı, şu avantajları sağlayarak eğitimde fırsat eşitliği oluşturur:
Robotik ve kodlama eğitmen eğitimi kapsamında verilen eğitim içeriği şu başlıklardan oluşmaktadır.
Kapsamlı eğitim sayesinde katılımcılar hem kodlama becerilerini kazanmış hem de bu becerileri kazandırmak için gereken teknikleri öğrenmiş olurlar.
Robotik kodlama eğitmen eğitimi, eğitmenlerin robotik ve kodlama alanında eğitim almaları için yasal altyapı oluşturur. Robotik ve kodlama öğretmen eğitimi sonunda katılımcılar; robotiğin ne olduğunu öğrenip algoritmanın mantığını kavramış olurlar. Aynı zamanda;
Eğitimin en önemli kazanımı ise katılımcıların, üniversite onaylı sertifika edinmiş olmalarıdır.
İş Olanakları
Robotik kodlama eğitimen eğitimi alan bireyler aldıkları eğitim sayesinde robotik kodlama eğitmeni veya robotik kodlama eğitici unvanlarıyla çalışabilirler. Robotik kodlama eğitmenleri; sivil toplum kuruluşlarında, belediye ve halk eğitim merkezlerinde, okul öncesi eğitim kurumlarında, mühendislik atölyelerinde ve okul öncesi eğitim kurumlarında çalışabilirler. Genel robotik eğitimi almış olmak ve robotik kodlama eğitim sertifikası sahibi olmak da istihdamda avantaj sağlar.
Kimler Katılabilir?
Robotik kodlama eğitmen eğitimi, eğitici eğitim olduğu gibi bir bilişim kursudur. Dolayısıyla kursiyerlerin bilgisayarı iyi düzeyde kullanmaları gereklidir. Bilgisayar ve teknoloji çağının dili olan İngilizceyi bilmek zorunlu olmamakla birlikte eğitim sürecinin daha verimli tamamlanması açısından avantaj sağlar. Eğitim programının hedef kitlesi şöyledir:
Nasıl Katılırım?
Robotik ve kodlama eğitmen eğitimi programına yalnızca iki adımda kayıt oluşturmak mümkün. Kayıt olma ve eğitime erişim süreci şöyle ilerler:
Sertifikasyon
Robotik kodlama eğitmenliği sertifikası, üzerinde üniversite onayı bulunan ve bu onay sayesinde e devlette sorgulanabilen kurs bitirme belgesidir. Kursiyerin, robotik kodlama eğitimi verebilecek donanıma sahip olduğunu gösterir. Üniversite onaylı kurs bitirme sertifikası alma süreci şöyledir:
Kursiyerler, almaya hak kazandıkları sertifikayı e devlet üzerinden sorgulayabilirler.
Eğitim programının sonunda verilen robotik kodlama eğitici eğitimi sertifikası, e devlet üzerinden sorgulanabilen yasal bir evraktır. Bireyin, küçük yaştaki çocuklara veya yetişkinlere robotik kodlama eğitimi verebilecek niteliklere sahip olduğunun ispatı niteliğindedir. Milli Eğitim Temel Kanunu gereği iş yerleri tarafından özlük dosyasına dahil edilebilir.
Sertifika Geçerliliği
Robotik kodlama eğitimen eğitimi sonunda gerçekleştirilen online sınavda başarılı olanlara üniversite onaylı sertifika verilir. Üniversite bir yükseköğrenim kurumudur. Bu nedenle sertifikanın üzerinde üniversitenin onayının bulunması, sertifikaya resmi evrak niteliği kazandırır. Üniversite onaylı robotik kodlama eğitmenliği sertifikası ömür boyu geçerlidir.
Ömür Boyu Erişim
Ücretsiz Egzersiz Dosyaları
Mobil, Tablet ve TV'den Erişim
Üniversite Onaylı Sertifika
19 Yıllık Deneyim