Üniversite Onaylı
E-Devlet Onaylı
Online Sınav
00Gün - 08Saat - 58dk. - 31sn.
Genel
Acil durum eğitici eğitimi, Vektörel Grup bünyesinde düzenlenen eğitmenlik eğitimlerinden biridir. 6331 sayılı İş sağlığı ve Güvenliği Kanunu, 27344 sayılı Binaların Yangından Korunması Hakkındaki Yönetmelik, 28681 sayılı İş Yerlerinde Acil Durumlar Hakkındaki Yönetmelik ve 28762 sayılı Sağlık ve Güvenlik İşaretleri Yönetmeliği eğitimin yasal dayanağıdır. Eğitim sonunda verilen kurs bitirme sertifikası, söz konusu alanda eğitici olarak çalışmayı destekleyici nitelik taşır.
Eğitim İçeriği
Acil durum eğitici eğitimine yasal dayanak oluşturan kanun ve mevzuatlar gereği, özel iş yerleri ve kamu kuruluşlarında;
İlgili yönetmelikte geçen acil durum planı eğitimini vermek isteyen kişilerin, acil durumlarda kriz yönetimi eğitici eğitimi almaları gereklidir. Eğitici eğitimiyle amaçlanan, katılımcıların acil durum eylem planı eğitimi vermek ve uygulamalı tatbikat yaptırmak için gereken bilgi ve beceriye sahip olmalarını sağlamaktır. Acil durum ekip eğitimi vermek üzere katılım sağlanan eğitim programının sonunda üniversite onaylı sertifika sunulur.
Online acil durum eğitici eğitimi, şu avantajları sağlayarak eğitimde fırsat eşitliği oluşturur:
Acil durum eğitici eğitimi, katılımcıların acil durum ekipleri eğitimi vermek için gereken donanıma sahip olmalarını sağladığı gibi farkındalık kazanmalarını da sağlar. Dolayısıyla eğitim içeriği, acil durumun tanımlanmasından acil durum senaryosu hazırlanmasına kadar olan süreçlere dair teorik bilgilerden oluşur. Eğitimde konu başlıkları genel olarak şöyledir:
Detaylandırılan bu konu başlıkları sayesinde kursiyerler ADYP hazırlama ve ekiplere teorik ve uygulamalı olarak acil durum eğitimi verme yetisine sahip olurlar.
Acil durum kriz yönetimi eğitici eğitimi alarak sertifika sahibi olanlar;
Eğitim bittikten sonra katılımcılar, verdikleri eğitimin kazandırdığı şu becerilere sahip olurlar:
İş Olanakları
Acil durum eğitici eğitimi, acil durum eğitimi eğitmeni unvanıyla çalışma imkânı tanır. Eğitim alan kişiler acil durumlar hakkında yönetmelikte geçen eğitimleri verebilirler. Ayrıca iş yerlerinde yapılması zorunlu olan sağlık ve güvenlik işaretleri konusunda bilgilendirme eğitimi de verme yetisine sahip olurlar.
Kimler Katılabilir?
Afet ve acil durum eğitimleri, iş yeri tarafından görevlendirilen acil durum yöneticisi ve grup üyelerine verilir. Eğitici eğitimi ise birtakım şartların sağlanmasını gerektirir. Öncelikli koşul, özel sektörde veya kamu kurumlarında en az 1 yıl tecrübe edinmiş olmaktır. Bu koşulu karşılayan kişiler aşağıdaki şartlardan herhangi birini taşımaları halinde acil durum eğitici eğitimine katılabilirler:
Nasıl Katılırım?
Kurs programına yalnızca iki adımda kayıt oluşturmak mümkün. Kayıt olma ve eğitime erişim süreci şöyle ilerler:
Sertifikasyon
Sertifika, üzerinde üniversite onayı bulunan ve bu onay sayesinde e devlette sorgulanabilen kurs bitirme belgesidir. Kursiyerin, acil durum ekiplerinin almaları gereken eğitimleri verebilecek donanıma sahip olduğunu gösterir. Üniversite onaylı acil durum eğitimi eğitmenliği sertifikası alma süreci şöyledir:
Kursiyerler, almaya hak kazandıkları sertifikayı e devlet üzerinden sorgulayabilirler.
Eğitim programının sonunda verilen sertifika, e devlet üzerinden sorgulanabilen yasal bir evraktır. Bireyin, acil durum ve kriz yönetimi hakkında temel bilgi ve uygulama yöntemlerini bildiğinin ve ilgili tatbikatları yapabilecek donanıma sahip olduğunun ispatı niteliğindedir. Milli Eğitim Temel Kanunu gereği iş yerleri tarafından özlük dosyasına dahil edilebilir.
Sertifika Geçerliliği
Yangın eğitiminin ardından gerçekleştirilen online sınavda başarılı olanlara üniversite onaylı sertifika verilir. Üniversite bir yükseköğrenim kurumudur. Bu nedenle sertifikanın üzerinde üniversitenin onayının bulunması, sertifikaya resmi evrak niteliği kazandırır. Üniversite onaylı acil durum eğitici sertifikası geçerlilik süresi ömür boyudur.
Ömür Boyu Erişim
Ücretsiz Egzersiz Dosyaları
Mobil, Tablet ve TV'den Erişim
Üniversite Onaylı Sertifika
19 Yıllık Deneyim