Üniversite Onaylı
E-Devlet Onaylı
Online Sınav
00Gün - 08Saat - 58dk. - 31sn.
Genel
EQ kısaltmasıyla ifade edilen duygusal zekâ; öz bilinç (kendini tanıma), öz denetim (duyguları yönetebilme), başkalarının duygularını anlayabilme ve sosyal beceriler olarak tanımlanır. Duyguların kontrol edilemesi özellikle iş hayatında performansı olumsuz etkiler. Bu nedenle duygusal zekâ eğitimi başarılı performans için kurumsal eğitim olarak da verilir. Duyguları kontrol edebilme yeteneğini geliştirmek isteyenlerin duygusal zekâ eğitimi almaları faydalı olur.
Eğitim İçeriği
Duygusal zekâ eğitimi kişisel gelişim kursları kapsamında verilen eğitim programlarından biridir. Duygusal zekâ yönetimi kursu veya değişim yönetimi eğitimi olarak da ifade edilir. İsminden anlaşıldığı üzere eğitimin odak noktasında duygu ve algı yönetimi vardır. Amaç, katılımcıların duygusal zekasını yönetebilmesini sağlayacak tekniklerin aktarılmasıdır.
Online olarak verilen duygusal zekâ eğitimi, şu avantajları sağlayarak eğitimde fırsat eşitliği oluşturur:
Duygusal zekâ eğitimi sertifika programında duygusal zekanın iş yaşamında neden önemli olduğu üzerinde durulur. Katılımcıların, kendisinin ve başkalarının duygularını tanıyıp duygularını kontrol etme ve olumsuz duygularla başa çıkma becerisine sahip olmaları amaçlanır. Amaca ulaşmayı sağlayan eğitim içeriği ise şöyledir:
Eğitimin içeriği geniş kapsamlıdır. Bu sayede katılımcılar duygularını iyi şekilde idare ederek verimli iş sonuçları alabilirler.
Eğitimin amacı başkalarının duygularını ve kendi duygularını anlamaktır. Aynı zamanda bu duyguları hem gündelik yaşamda hem iş yaşamında kontrol edebilmektir. Dolayısıyla eğitimin kazanımları bu yöndedir. Eğitim melek kursu kapsamında verilmediği için spesifik bir unvan kazandırmaz. Katılımcılar;
Ayrıca kursiyerler eğitimin amacına uygun olarak bilişsel yetenekleri geliştirip güçlü ve zayıf yönlerinin farkına varabilir, etkili karar verebilir ve çevreleriyle sağlıklı iletişim kurabilirler.
İş Olanakları
Eğitim, spesifik unvan kazandıran bir meslek kursu değildir. Eğitim hem mesleki gelişim hem de kişisel gelişim açısından avantaj sağlar. Katılımcılar aldıkları eğitimle daha verimli, üretken bir yaşam için adım atmış olurlar. Bireylerin, sertifika sayesinde eğitimin verildiği kurumlarda eğitmenlik yapmaları da mümkündür; fakat bunun için farklı koşulların sağlanması gerekebilir.
Kimler Katılabilir?
Sertifika programına genellikle üst ve orta düzey yöneticiler katılırlar. Ancak eğitim duygusal farkındalık kazanmak isteyen herkese açıktır. Herhangi bir ön koşul yoktur.
Nasıl Katılırım?
Duygusal zekâ sertifika programına yalnızca iki adımda kayıt oluşturabilirsiniz. Kayıt olma ve eğitime erişim süreci şöyle ilerler:
Sertifikasyon
Sertifika, üzerinde üniversite onayı bulunan ve bu onay sayesinde e devlette sorgulanabilen kurs bitirme belgesidir. Kursiyerin, eğitimi başarıyla tamamladığını ve duygusal zekâ yetkinliklerini artırdığını gösterir. Üniversite onaylı duygusal zekâ sertifikası alma süreci şöyledir:
Kursiyerler, almaya hak kazandıkları sertifikayı e-devlet üzerinden sorgulayabilirler.
Duygusal zekâ sertifikası e-devlet üzerinden sorgulanabilen yasal bir evraktır. Bireyin duygularını akıllıca yönetebildiğini gösterir. Bu da işe alımlarda öncelik kazanmak açısından avantaj sağlar.
Sertifika Geçerliliği
Duygusal zekâ eğitiminin ardından gerçekleştirilen online sınavda başarılı olanlara üniversite onaylı sertifika verilir. Üniversite bir yükseköğrenim kurumudur. Bu nedenle sertifikanın üzerinde üniversitenin onayının bulunması, sertifikaya resmi evrak niteliği kazandırır. Üniversite onaylı duygusal zekâ sertifikası ömür boyu geçerlidir.
Ömür Boyu Erişim
Ücretsiz Egzersiz Dosyaları
Mobil, Tablet ve TV'den Erişim
Üniversite Onaylı Sertifika
19 Yıllık Deneyim