Üniversite Onaylı
E-Devlet Onaylı
Online Sınav
00Gün - 08Saat - 58dk. - 31sn.
Genel
Tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde talaşlı imalat işlerinin iş sağlığı ve güvenliği kurallarına uygun şekilde yapılması gerekir. Bu nedenle talaşlı imalat elemanı olarak çalışmak isteyen kişilerin mesleki ve teknik eğitim almaları gereklidir. Talaşlı imalat eğitimi, tehlikeli ve çok tehlikeli işler kapsamında düzenlenen bir kurs programıdır.
Eğitim İçeriği
Talaşlı imalat eğitimi, madencilik sektöründe sanayi alanlarında talaşlı imalat yapan meslek elemanıdır. Talaşlı imalat elemanları, görevlerini yaparken iş sağlığı ve güvenliği kurallarını dikkat almakla yükümlüdür. Aynı zamanda talaşlı imalat teknolojisini yakından takip etmelidir.
Tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde talaşlı imalat kursu, madencilik alanında meslek elemanı kazandıran eğitim programıdır. Eğitim programıyla amaçlanan, katılımcılara mesleği icra etme yetisi kazandırmaktır. Kursun tehlikeli işler kategorisinde verilmesi, tehlikeli işler sınıfındaki işletmelerde talaşlı imalat işlerinden sorumlu eleman olarak çalışmak anlamına gelir. Kurs sonunda üniversite onaylı sertifika verilir.
Online ortamda düzenlenen talaşlı imalat eğitimi şu avantajları sağlayarak eğitimde fırsat eşitliği oluşturur:
Teknik konular ile İSG hakkındaki detayların aktarıldığı sertifika programında eğitim içeriği şöyledir:
Detayları aktarılan konular sayesinde kursiyerlerin mesleki ve teknik bilgilere sahip olmaları sağlanır.
Talaşlı imalat eğitimi, tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde talaşlı imalat elemanı olarak çalışmak için zemin oluşturur. Eğitim sürecinde kursiyerlerin mesleki donanıma sahip olmaları sağlanır. Süreç tamamlandığında kursiyerler;
İş Olanakları
Eğitim programının sonunda yapılan sınavda başarılı olup sertifika alanlar mesleğin gereklerini yerine getirebilirler. Eğitim almak ve sertifikaya sahip olmak; frezeleme, Tornalama ve aşındırma yöntemi ile talaş kaldırma işlerini yapmaya olanak tanır. Sertifikaya sahip olanlar, talaşlı imalat yapan iş yerlerinde üretim sürecinde aktif olarak çalışabilirler.
Kimler Katılabilir?
Eğitim programının hedef kitlesi en az ilkokul mezunu olup alanda çalışmak isteyen herkestir. Katılımcıların sağlıklı, takım çalışmasına yatkın, dikkatli kişiler olması önemlidir. Kursiyerlerin en az lise mezunu olmaları istihdamda öncelik kazanmaları açısından avantaj sağlar. Kursa katılacak kişilerin, işin risklerinin bilincinde olmaları beklenir.
Nasıl Katılırım?
Sertifika programına yalnızca iki adımda kayıt oluşturabilirsiniz. Kayıt olma ve eğitime erişim süreci şöyle ilerler:
Sertifikasyon
Sertifika, üzerinde üniversite onayı bulunan ve bu onay sayesinde e devlette sorgulanabilen kurs bitirme belgesi niteliğindedir. Kursiyerin, mesleki donanıma sahip olduğunu gösterir. Üniversite onaylı talaşlı imalat sertifikası alma süreci şöyledir:
Kursiyerler, almaya hak kazandıkları sertifikayı e devlet internet sitesinde sorgulayabilirler.
Tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde talaşlı imalat sertifikası e devlet üzerinden sorgulanabilen yasal bir evraktır. Bireyin, talaş kaldırarak çalışan takım tezgâhları kullanarak üretim yapabileceğinin ispatı niteliğindedir. Kurs bitirme sertifikası, Milli Eğitim Temel Kanunu gereği iş yerleri tarafından özlük dosyasına dahil edilebilir. Sertifika alanlar imalat sürecinde çalışabilirler.
Sertifika Geçerliliği
Eğitim süresi tamamlandığında gerçekleştirilen online sınavda başarılı olanlara verilen sertifikalar üniversite onaylıdır. Üniversite bir yükseköğrenim kurumudur. Bu nedenle sertifikanın üzerinde üniversitenin onayının bulunması, sertifikaya resmi evrak niteliği kazandırır. Üniversite onaylı sertifika ömür boyu geçerlidir.
Ömür Boyu Erişim
Ücretsiz Egzersiz Dosyaları
Mobil, Tablet ve TV'den Erişim
Üniversite Onaylı Sertifika
19 Yıllık Deneyim