Üniversite Onaylı
E-Devlet Onaylı
Online Sınav
00Gün - 08Saat - 58dk. - 31sn.
Genel
İş zekâsı (BI: Business Intelligence), ham verileri anlamlı bilgilere dönüştüren yazılımlar ile bu yazılımların iş süreçlerinde kullanılmasını ifade etmek için kullanılan bir kavramdır. Yapay zekâ ile şekillendirilmiş olan iş zekâsı programları; grafikler, istatistikler, raporlar sunup gerekli analizleri yapmayı sağlar. İş zekâsı alanında kariyer hedefleyen kişilerin, iş zekâsı eğitimi sertifika programına katılmaları gereklidir.
Eğitim İçeriği
İş zekâsı eğitimi, bilişim kursları arasında düzenlenen bir kurs programıdır. Veri raporlama ve iş zekâsı eğitimi ya da iş zekâsı uzmanlığı eğitimi olarak da bilinen eğitim programında amaç katılımcıların iş zekâsı hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamaktır. Bu amaca ulaşmak için eğitim sürecinde şu sorunun yanıtına odaklanılır: Büyük veri nasıl kullanılır ve bilgiye nasıl dönüştürülür? Eğitim programı sonunda katılımcılara üniversite onaylı sertifika verilir.
Online iş zekâsı eğitim programı, şu avantajları sağlayarak eğitimde fırsat eşitliği oluşturur:
İş zekâsı kurs programı kapsamında online modüller ile bireylerin iş zekasına yönelik kapsamlı bilgi edinmeleri sağlanır. Eğitimin içeriği şöyledir:
Detaylandırılan konu başlıkları sayesinde katılımcılar, veri madenciliği, veri görselleştirme gibi araçları kullanabilirler.
İş zekâsı eğitimi, iş zekâsı uzmanı olarak çalışmak için yasal altyapı oluşturmuş olur. Eğitim sonunda kursiyerler;
İş Olanakları
İş zekasına dair kapsamlı bilgi edinen ve bu bilgileri sertifika ile belgeleyen bireyler iş hayatında müşteri yoğunluğu gösteren alanlarda çalışabilirler. Şirketlerin stratejilerini belirleyerek müşteri bilgilerini derinlemesine inceleyip, yorumlama yetisine sahip olan iş zekâsı uzmanları genellikle şu birimlerde çalışırlar:
Kimler Katılabilir?
İş zekâsı uzmanı eğitimi, isteyen herkesin katılabileceği bir eğitim programıdır. Bilgisayar veya yapay zekâ ile ilgili bölümlerden mezun olmak zorunlu değildir. Excel’i ve programlama dillerini bilmek, eğitim sürecinin verimli geçmesini sağlar. Katılımcı profili ise şöyledir:
Nasıl Katılırım?
İş zekâsı uzmanlığı eğitimi sertifika programına yalnızca iki adımda kayıt oluşturmak mümkün. Kayıt olma ve eğitime erişim süreci şöyle ilerler:
Sertifikasyon
Sertifika, üzerinde üniversite onayı bulunan ve bu onay sayesinde e devlette sorgulanabilen kurs bitirme belgesidir. Kursiyerin, iş zekâsı ve analitiğinin teorik temellerine vakıf olduğunu gösterir. Üniversite onaylı kurs bitirme sertifikası alma süreci şöyledir:
Kursiyerler, almaya hak kazandıkları sertifikayı e devlet üzerinden sorgulayabilirler.
Eğitim programının sonunda verilen iş zekâsı sertifikası, e-devlet üzerinden sorgulanabilen yasal bir evraktır. Bireyin, iş zekâsı ve analitiği alanında çalışmak için gereken bilgi ve beceriye sahip olduğunun ispatı niteliğindedir. Milli Eğitim Temel Kanunu gereği, iş zekâsı uzmanı sertifikası iş yerleri tarafından özlük dosyasına dahil edilebilir.
Sertifika Geçerliliği
Eğitimin sonunda gerçekleştirilen online sınavda başarılı olanlara üniversite onaylı sertifika verilir. Üniversite bir yükseköğrenim kurumudur. Bu nedenle sertifikanın üzerinde üniversitenin onayının bulunması, sertifikaya resmi evrak niteliği kazandırır. Üniversite onaylı iş zekâsı uzmanlığı sertifikası ömür boyu geçerlidir.
Ömür Boyu Erişim
Ücretsiz Egzersiz Dosyaları
Mobil, Tablet ve TV'den Erişim
Üniversite Onaylı Sertifika
19 Yıllık Deneyim