Üniversite Onaylı
E-Devlet Onaylı
Online Sınav
00Gün - 08Saat - 58dk. - 31sn.
Genel
Türkiye, jeolojik yapıdan meteorolojik özelliklere kadar birçok nedenle afetlerin yoğun olduğu bir ülkedir. Bu nedenle afet riski ve kriz yönetimi kritik önem taşır. Afet yönetimi eğitimi, yerel yönetimlerin ve sivil toplum kuruluşlarının afet durumunda ne yapmaları gerektiğinin detaylandırıldığı kurs programıdır. Hem kurumsal eğitim hem de bireysel eğitim olarak katılım sağlanabilir.
Eğitim İçeriği
Afet yönetimi eğitimi, mesleki eğitim programları kapsamında düzenlenen eğitim programıdır. Eğitimin amacı hem afet farkındalığı kazandırmak hem de afetin çok boyutlu yönetim anlayışıyla yönetilmesi için gereken bilgi ve becerileri kazandırmaktır. Programı başarıyla tamamlayanlara üniversite ile iş birliği kapsamında e-devlette sorgulanabilen sertifika sunulur.
Uzaktan eğitim, eğitimde esneklik avantajına sahiptir. Yani, eğitim içeriklerine ulaşmak için zamana ve mekâna bağlı olmak gerekmez. Online eğitim programına katılmanın sağladığı avantajlar şunlardır:
Afet yönetimi hakkında detaylı bilgi edinmeyi sağlayan eğitim içeriği şöyledir:
Eğitim sürecinde detaylandırılan konu başlıkları sayesinde kursiyerler;
İş Olanakları
Afet yönetimi eğitimi alan bireyler kazandıkları farkındalığı iş hayatlarında ve gündelik yaşamlarında kullanabilirler. Sertifikanın yetkinlik göstergesi olarak kullanılabildiği alanlar ise yerel yönetimlere bağlı kuruluşlar ile sivil toplum kuruluşlarıdır. Sertifika farklı koşulların da sağlanması durumunda ambulans merkezlerinde de kullanılabilir. Özel sektörde sertifika yeterliyken belediyelerde, il afet müdürlüklerinde ve itfaiyelerde çalışmak isteyenlerin farklı koşulları sağlamaları beklenir.
Kimler Katılabilir?
Afet yönetimi kursuna kayıt olmak için herhangi bir mezuniyet şartı ve ön koşul yoktur. İsteyen herkes eğitime katılabilir. Afet yönetimi sertifikası edinebilmek için 18 yaşını doldurmuş olmak ve en az ilkokul mezunu olmak gereklidir. Acil durum ve afet yönetimi eğitimi, özellikle de sivil toplum kuruluşunda görev yapanlar ile yerel yönetimlerde çalışanlara hitap eden bir kurs programıdır.
Nasıl Katılırım?
Sertifikasyon
Sertifika kurs bitime belgesi niteliği taşıyan ve üzerinde üniversite onayının bulunduğu bir belgedir. Dolayısıyla afet yönetimi sertifikası almak için eğitim almak gereklidir. Sertifikasyon süreci şöyle ilerler:
Afet yönetimi eğitimini başarıyla tamamlayanlara afet yönetimi sertifikası verilir. Bu sertifika bireyin afet durumunda süreci başarıyla yönetebilecek donanıma sahip olduğunun göstergesidir. Bireyin farkındalık kazanmasına ve meslek elemanı olarak çalışabilmesine olanak tanır.
Sertifika Geçerliliği
Eğitim sonunda verilen sertifikadaki üniversite onayı, sertifikanın ömür boyu geçerli olduğunu ifade eder. Yani, sertifikanın geçerliliği ömür boyudur. Eğitim sonunda alınan üniversite onaylı sertifika, e devlette sorgulanabilir. Milli Eğitim Temel Kanununa göre iş yerleri üniversite onaylı sertifikayı kabul etmek zorundadır.
Ömür Boyu Erişim
Ücretsiz Egzersiz Dosyaları
Mobil, Tablet ve TV'den Erişim
Üniversite Onaylı Sertifika
19 Yıllık Deneyim